Dick van Dyke (87) ontsnapt aan de dood

De Amerikaanse acteur Dick van Dyke is op het nippertje aan de dood ontsnapt toen de motor van zijn Jaguar ineens vlam vatte.

Van Dyke, in Nederland vooral bekend door misdaadserie Diagnosis Murder en films als Mary Poppins en Chitty Chitty Bang Bang, had niet eens door dat zijn auto in lichterlaaie stond.

Van Dyke gered

Het rokende voertuig viel voorbijgangers echter wel op. Een van hen bleek brandweerman, twee anderen verpleegsters. Ze haalden de bejaarde ster uit zijn wagen, hij had niets gemerkt omdat hij naar eigen zeggen te druk met zijn mobieltje was. Dick kwam met de schrik vrij en twitterde later een foto van het volledig uitgebrande wrak: "Tweedehands Jaguar te koop. Bodemprijsje!", grapte hij. Van Dyke's 40 jarige vrouw Arlene was vooral blij dat haar man niets mankeerde.

Dick van Dyke en de bruinvissen

Het is niet de eerste keer dat Van Dyke bijna verongelukt. In 2010 viel hij op 84-jarige leeftijd in slaap op zijn surfplank waarna hij steeds verder de zee op dreef. Een school bruinvissen kwam hem te hulp en duwde de dankbare acteur met plank en al terug naar de kant.

Reageren