Dierenvriend Britt Dekker helpt Spaanse zwerfhonden

Britt Dekker gaat Spaanse zwerfhonden helpen. Ze is tot ambassadeur benoemd van stichting A.C.E., die zich inzetten voor het welzijn van 'zielige honden'.

Britt onthulde dit nieuws vandaag zelf op Twitter:

Britt Dekker en A.C.E.

Als ambassadrice gaat Dekker het dierenleed in Zuid-Spanje onder de aandacht brengen. De blondine laat aan RTL Boulevard weten erg trots te zijn op deze functie: "Ik ben vaker benaderd om ambassadeur te worden van een stichting, maar deze stichting past echt bij mij. Ik heb heel veel met honden en heel veel met dieren. Ik heb laatst de documentaire bekeken over zwerfhonden in Spanje en het is echt heel erg wat er daar met honden gebeurd."

Spaanse hond

Bij het ambassadeurschap hoort ook een bezoekje aan een asiel van A.C.E. in Spanje. Het liefst zou Britt daar gelijk een hondje meenemen voor zichzelf "maar ik weet niet of het van mijn vader mag, want we hebben al een hond", vertelt ze.

Stichting A.C.E.

Stichting A.C.E. (Animal Care EspaƱa) is erg blij met hun nieuwe aanwinst. Oprichtster Fabienne Paques laat weten: "Het oprechte en directe voorkomen van Britt en haar enorme hart voor dieren maakt Britt onze ideale ambassadeur. Britt staat open voor 'ons' werk. Waar veel mensen wegkijken als het gaat om dierenleed, durft Britt wel die confrontatie aan."

Dierenvriend Britt

Britt Dekker bewees eerder al een enorm hart voor dieren te hebben. Zo zorgde ze er persoonlijk voor dat de ponypletter begin vorige maand werd aangehouden. Ook gaf Dekker een unieke dolfijnenshow in Spanje.

Reageren