Dieuwertje Blok blijft gezicht Sinterklaasjournaal

10 mei 2016 15:27 | sterren | Door Televizier

Sinterklaas komt dit jaar in Maassluis aan en Dieuwertje Blok mag ook deze keer verslag doen van zijn komst in het Sinterklaasjournaal.

Vorig jaar ontstond de nodige ophef toen Blok zich openlijk mengde in de Zwarte Pieten discussie en aangaf dat het wat haar betreft tijd was afscheid te nemen van die rare blackface

Tumult

Dieuwertje deed deze uitspraken op persoonlijke titel en ná 5 december, toch was een groot deel van het publiek niet blij met haar. Ook Sinterklaasjournaal eindredacteur Ajé Boschhuizen vond het niet slim van Blok, hij noemde haar uitspraken "slecht getimed", want ze had zelf ook kunnen voorspellen hoeveel tumult zoiets teweeg zou brengen. 

Vertrek

Een mondig deel van de pro-Zwarte Pieten club meende zelfs dat Dieuwertje niet meer te handhaven viel als presentatrice van het kinderprogramma. Er werd dan ook openlijk geroepen om haar vertrek, maar daar blijkt nu dus geen sprake van. Blok en verslaggever Jeroen Kramer zijn weer gewoon van de partij als de Pakjesboot op 12 november het Zuid-Hollandse havenstadje Maasslui aandoet. 

Meer over