Dieuwertje Blok blijft neutraal in zwartepietendiscussie

13 November 2014 11:30 | sterren | Door Televizier

© NTR - Roel Jorna

Sinterklaasjournaal-presentatrice Dieuwertje Blok mengt zich niet in de discussie over Zwarte Piet. ‘’Ik probeer me er zo veel mogelijk aan te onttrekken en er in elk geval niet aan mee te doen.’’

Dieuwertje Blok mengt zich niet in de zwartepietendiscussie, al is dat soms erg lastig. ‘’De discussie over dit kinderfeest is inmiddels wel heel hoog opgelopen en extreem. Bij het Sinterklaasjournaal hebben we ons programma en we hebben geen zin om onderdeel van die discussie te worden. Althans niet nu, want nu moet het gewoon een leuke serie voor de kinderen zijn. Daarna zien we wel weer’’, vertelt ze aan 3FM.

Zwartepietendiscussie

Dieuwertje Blok vindt het belangrijk dat het een kinderfeest blijft. “Het gaat in eerste instantie om de kinderen en die verwachten gewoon Sinterklaas en Pieten en hen maakt het verder niet uit, als die Pieten maar kleurrijke pakken aan hebben en veel pepernoten strooien en cadeautjes geven. Er moet veel vrolijkheid en lichtheid zijn en dat is voor kinderen van belang.”

Dieuwertje Blok 

De Sinterklaasjournaal-presentatrice is pas tevreden als dit is gelukt. “Ik wil dat het de komende drie weken gewoon een leuk, licht, vrolijk, kleurrijk feest wordt met veel humor, zelfspot en relativering. Dan zou ik erg gelukkig zijn”, besluit Dieuwertje Blok.

Zwarte Piet blijft voorlopig in ieder geval behouden in het Sinterklaasjournaal.

Meer over