Openhartig verhaal

Dieuwertje Blok moet neus laten verwijderen en legt tv-werkzaamheden neer

26 april 2024 09:16 | sterren | Door Esther Hut

© Lilian van Rooij

Dieuwertje Blok heeft kanker in haar neus, zo vertelt de presentatrice aan De Volkskrant. Ze moet nu een neusamputatie ondergaan en legt daarom al haar werkzaamheden voorlopig neer.

Ze vertelt aan de krant openhartig haar verhaal.

Sinterklaasjournaal

Dieuwertje Blok besloot zelf de krant te bellen en haar verhaal te doen, omdat ze naar eigen zeggen zelf de regie in handen wilde hebben. "Met dit interview bereid ik mensen voor op de grote schrik. Het zal een tijd duren voordat ik een prothese heb, dus dan is het maar beter als iedereen weet wat er met me aan de hand is."

De Sinterklaasjournaal-presentatrice vertelt hoe ze erachter kwam dat er iets niet goed zat. "Het begon ermee dat ik net zoals ieder mens met mijn vinger in mijn neus zat. Aan het begin zat een heel klein hard plekje waarvan ik dacht dat het een wratje was. De huisarts dacht dat ook, dus die behandelde het met stikstof, maar het ging niet weg." Na verder onderzoek bleek het toch huidkanker te zijn.

"66 jaar heb ik mijn uiterlijk mee gehad, nu moet ik een operatie ondergaan die verminkend is,” zegt de presentatrice. “Al zijn de protheses van tegenwoordig prachtig.’’

Dieuwertje Blok

Of we Dieuwertje nog terug gaan zien op tv is nog maar de vraag. Dat betekent dat we haar na jaren niet meer Het Sinterklaasjournaal zien presenteren. Alhoewel, De Volkskrant haar nog wel op een idee brengt dat het voor kinderen goed zou zijn om haar te zien.

“Je brengt me op een idee. Ik heb er helemaal nog niet zo over nagedacht. Ik dacht: televisie is nu wel voorbij, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet als die prothese mooi wordt. Ik zal wel meer moeite hebben om dat zelf te accepteren. Er zijn nog wel stappen te maken hoor, in de acceptatie, haha. Want ik praat er nu wel zo stoer over, omdat het nu zo voelt, maar het is nog steeds niet helemaal echt.’’

De NTR heeft al laten weten dat ze “natuurlijk” terug mag komen.

Meer over