Zevenheuvelenweg...

Dionne en Jamai hebben het zwaar tijdens Nijmeegse Vierdaagse

18 juli 2019 12:15 | sterren | Door Jef Willemsen

© NOS/Dionne Stax
De derde dag van de Nijmeegse Vierdaagse wordt door veel lopers gevreesd vanwege de heuvelachtige route langs Groesbeek. Ook bekende lopers Dionne Stax en Jamai Loman zijn met pijn op pad.

Via social media houden Jamai en Dionne hun volgers op de hoogte van de vorderingen.

"Alles doet pijn"

Vooral Jamai maakt er geen geheim van dat hij er helemaal doorheen zit. De zingende presentator loopt de Vierdaagse voor het eerst om geld op te halen voor stichting Overwinnaars die mensen met hun zorgbehoefte helpt. Jamai dacht zelf dat de tweede dag het zwaarste was, maar dag drie laat ook z'n sporen na. Op zijn Instagrampagina liet hij rond 7.00 uur weten een fikse dip te hebben en om 11.00 uur volgde een nieuw filmpje. Jamai zat met blote voeten in het gras om bij te komen: "Het is echt heel heftig. Ik-kan-niet-meer. Ik ga wel gewoon door natuurlijk, maar alles doet pijn."

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

We zijn alweer 4 uur aan het stappen en het valt me weg zwaar vandaag. Pffff 😩

Een bericht gedeeld door Jamai (@jamailoman) op

Dionne boemelt door

Ook Dionne Stax maakt geen geheim van haar pijntjes. De presentatrice doet voor de elfde maal mee, houdt voor de NOS al jaren haar vorderingen bij en kent het klappen van de zweep. Blaren heeft ze niet, maar op Instagram laat ze zien waar ze wél last van heeft. Met knieproblemen is het extra zwaar om de Zevenheuvelenweg rond Groesbeek te bedwingen.

Afvallers

Dit jaar zijn zo'n 2000 van de ruim 46.000 deelnemers onderweg afgehaakt. Goed nieuws voor alle lopers: wie de derde Vierdaagsedag haalt, loopt 'm bijna zeker uit. De euforie van de naderende overwinning sleept menig gebroken wandelaar over de streep. 

Meer over