Vanavond de laatste aflevering

Dionne Stax verlaat DNA Onbekend

8 maart 2022 12:08 | sterren | Door Janine van Rooden

© AVROTROS
Dionne Stax neemt afscheid van DNA Onbekend. Er liggen geen uitzendingen meer op de plank met de presentatrice. Vanavond is de laatste aflevering met Dionne te zien.

Dionne Stax werd bij het grote publiek bekend als nieuwslezeres bij de NOS. Vanaf 2019 verruilde zij deze omroep voor AVROTROS. Vervolgens tekende zij een contract bij Omroep MAX. Daar was zij, met toestemming van haar andere werkgever, al sinds 2017 te zien in Van Onschatbare Waarde. In 2020 nam zij DNA Onbekend over van Caroline Tensen, omdat Tensen naar RTL 4 verhuisde. Na drie seizoenen en 24 afleveringen neemt Dionne vanavond afscheid van het programma.

Laatste aflevering

Dionne sluit het programma af met het verhaal van Jolanda. Jolanda en haar jongere zus Thea worden geboren in Amsterdam. Hun vader is een Nederlandse man en hun moeder komt oorspronkelijk uit Indonesië. Pas als een familielid Jolanda drie jaar geleden vertelt dat haar inmiddels overleden vader niet haar echte vader was, wordt zij hier voor het eerst mee geconfronteerd. Haar moeder geeft dit toe, maar wil niet zeggen wie dan wel haar echte vader is. DNA-onderzoek moet hierover meer duidelijkheid geven.

De aflevering van vanavond is niet alleen de laatste aflevering van Dionne, maar ook van het seizoen. DNA Onbekend is vanavond om 21:30 uur te zien op NPO 1.

Meer over