Zowel radio als tv

Dionne Stax verruilt NOS voor Avrotros

13 juni 2019 14:23 | sterren | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX/Mark de Vries
Dionne Stax (34) verlaat de NOS en tekent exclusief bij Avrotros waar ze zowel radio- als televisieprogramma's gaat maken.

De transfer gaat in oktober in, zo bevestigt Avrotros in een persbericht.

DNA Onbekend

Het eerste televisieprogramma dat Dionne onder haar hoede krijgt is DNA onbekend, waarin mensen dankzij DNA onderzoek antwoord krijgen op prangende vragen over hun afkomst en familiebanden. Het programma zat zonder presentator sinds Caroline Tensen eerder dit jaar Avrotros verruilde voor RTL 4.

Toine van Peperstraten

Daarnaast is Dionne in het nieuwe seizoen iedere werkdag op NPO Radio 1 te horen. Samen met Toine van Peperstraten presenteert ze tussen 14.00 en 16.00 uur een werkdagelijks actualiteitenprogramma. In een reactie laat Stax weten klaar te zijn voor een nieuwe stap na 12 jaar bij de NOS waar ze veel kansen heeft gekregen.

Exclusief contract

Het contract tussen Dionne en Avrotros is exclusief, wat betekent dat haar presentatieklussen voor Omroep MAX, zoals Van onschatbare waardetot het verleden behoren. In een reactie laat Stax weten dat er meer tv-programma's in ontwikkeling zijn. Het AD suggereert dat de omroep Dionne volgend jaar naar voren schuift als presentator van het Eurovisie Songfestival.

Meer over