Dirk Zeelenberg heeft geen spijt van Thuis op Zondag

Dirk Zeelenberg heeft voor het eerst gereageerd op zijn abrupte afscheid bij Thuis op Zondag. Bij Eva Jinek gaf hij toe zich verkeken te hebben op de SBS-show.

Eigenlijk was Dirk geboekt om de nieuwe Nederlandse film Familieweekend te promoten, maar Eva kon het niet nalaten te beginnen over zijn onverwachte vertrek bij Thuis op Zondag.

Nieuwe ervaring

Volgens Dirk was het na 20 uitzendingen voor hem duidelijk dat de zondagmiddagshow niet bij hem paste. Ook zouden de verwachtingen vooraf al te hoog gespannen zijn. Door de media werden Zeelenberg en z'n voormalige co-host Kim-Lian van der Meij al gebombardeerd tot de nieuwe Carlo & Irene. Dat vond Dirk nogal overdreven: "Die twee kennen elkaar al zólang, dat kun je niet vergeleken. Sowieso heb ik nooit beweerd dat ik een presentator ben. Ik ben gevraagd door SBS-directeur Peter Lubbers en was ook stomverbaasd door het aanbod." Dirk ging uiteindelijk overstag omdat hij graag nieuwe dingen leert.

"Duo presentatie funest"

Het liep stuk op twee zaken: het programma en de onderwerpen pasten hem niet als een jas, waardoor hij in zijn onervarenheid wat krampachtig reageerde. Daarnaast bleek duo-presentatie funest te zijn. Tijdens gezamelijke interviews voelde Dirk onvoldoende aan wat Kim-Lian wilde vragen en vice versa, zodat ze over elkaar heen vielen. 

"Chemie is overschat"

Eva Jinek vroeg zich hardop af of dit te wijten viel aan gebrekkige chemie, maar daarin was Dirk stellig: "Ik vind chemie zo'n overschat woord. Het gaat er om dat je je werk doet. Er wordt ook beweerd dat het succes van Divorce te danken is aan de chemie tussen de drie mannen. Dat is helemaal niet waar. Okay, we kunnen het goed met elkaar vinden maar we komen ook niet bij elkaar thuis ofzo. Uiteindelijk is het gewoon werk."

Vooral doorgaan

Dirk laat zich niet weerhouden door deze zeperd. Hij tekende afgelopen augustus een tweejarig presentatiecontract bij SBS, dus hij heeft nog 1.5 jaar te gaan. De zender zoekt momenteel nog naar nieuwe programma's voor Dirk, toen Jinek vroeg wat Dirk voor de zender zou willen maken grapte hij ad rem: "Thuis op Zaterdag. Maar dan wel in m'n eentje. Of misschien samen, Eva?" Jinek bedankte glimlachend: "Ik heb al een klusje doordeweeks."

Meer over:

Reageren