Dirk Zeelenberg weg bij Thuis op Zondag

12 februari 2016 08:15 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Show.nl

Divorce-ster Dirk Zeelenberg stapt per direct op als presentator van Thuis op Zondag. De acteur is tot de conclusie gekomen dat de show niet bij hem past.

Dirk maakte zijn besluit bekend bij Shownieuws, vergezeld door co-host Kim-Lian van der Meij en SBS programmadirecteur Peter Lubbers.

"Passie volgen"

Voor de camera's van Shownieuws vertelde een zichtbaar geëmotioneerde Dirk dat de praktijk heeft uitgewezen dat het programma niet bij hem past: "Daardoor had ik het gevoel dat ik niet echt tot mijn recht kwam. Mensen die mij beter kennen, weten dat ik altijd  mijn passie wil volgen. Het leven is echt te kort en ik wil daar ook vol overgave voor gaan."

 "Heel jammer"

In een eerste reactie noemt Dirks voormalige co-host Kim-Lian van der Meij het besluit van Zeelenberg "heel jammer". Toch heeft ze er naar eigen zeggen wel vrede mee: "Het is een besluit waar Dirk volgens mij goed over na heeft gedacht, ik kan dus niets anders dan het accepteren en respecteren".

Patty Brard en co

Thuis op Zondag staat nog de komende 10 weken op de SBS-programmering, ondanks de matige kijkcijfers. Afgelopen zondag scoorde de show bijvoorbeeld een pijnlijke 232.000 kijkers. Het gat dat Dirk achterlaat wordt opgevuld door verschillende SBS-gezichten. Kim-Lian en tv-kok Sandra Ysbrandy krijgen versterking van maar liefst drie presentatoren die de klus afwisselend op zich nemen. Patty Brard is daar een van en in Shownieuws liet ze al weten dat ze het hartstikke gezellig gaat maken.

Het drama Dirk

Het besluit van Dirk Zeelenberg komt alles behalve uit de lucht vallen. Thuis op Zondag was vanaf de start al een risico, zo gaf Kim-Lian eerlijk toe in een interview met Televizier. Zeelenberg had nog geen ervaring als presentator, kende Kim-Lian ook niet echt en besloot toch de gok te wagen. Het duo heeft 't vanaf eind september geprobeerd, maar de chemie ontbrak en Dirk leek ook z'n draai niet echt te kunnen vinden. Dat hij eieren voor z'n geld kiest komt voor Twitter niet echt als een verrassing.

Toch is het sneu dat 't niet gelukt is. Al zag een enkeling er wel de humor van in...

En onder de noemer "de een z'n dood..."

Het is sowieso al geen fijne periode voor Dirk. Zo werd hij onlangs verantwoordelijk gehouden voor het vroegtijdig schrappen van hit-serie Divorce.

Meer over