'Ergeren aan de onjuistheden'

Dit is waarom koning Willem-Alexander niet naar dramaserie Máxima gaat kijken

24 april 2024 13:04 | sterren | Door Tessa Kok

© RVD/Gemmy Woud-Binnendijk
Sinds afgelopen zaterdag is Máxima te zien op Videoland, een dramaserie over het levensverhaal van koningin Maxima tot aan de verloving met Willem-Alexander. Koning Willem-Alexander heeft in een interview met Shownieuws uitgelegd waarom hij niet van plan is om te kijken.

Ergeren aan onjuistheden

In gesprek met Shownieuws vertelt de koning dat hij nog niet heeft gekeken naar de Videoland Original Máxima. ''Nee, ik heb het nog niet gezien. Ik denk dat ik me te veel zou ergeren aan de onjuistheden om het mooie van het product te zien'', zegt hij. ''Ik heb gehoord dat het een mooie serie is die goed in elkaar zit. Maar ik ga me dan ergeren aan de dingen die niet juist zijn'', concludeert Willem-Alexander. ''En dat is zonde van het mooie product.''

Hieronder is het interview van koning Willem-Alexander met Shownieuws te bekijken.

Koningin Máxima

Dinsdag werd koningin Máxima kort geïnterviewd door RTL Boulevard. In dat interview werd gevraagd of zij de eerste afleveringen van de dramaserie al heeft gezien. ''Nee, daar heb ik nog geen tijd voor gehad'', antwoordde de koningin daarop.

De eerste twee afleveringen van de serie staan sinds zaterdag op Videoland. De serie heeft al meerdere streamingrecords verbroken. De hoofdrollen worden gespeeld door Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Er is ook al een tweede seizoen van de Videoland Original aangekondigd.

Meer over