Hoort erbij

Dit vindt Tijl Beckand van de kritiek op zijn presentatieklussen

26 september 2023 12:38 | sterren | Door Tessa Kok

© Ruud Baan

Presentator Tijl Beckand is niet meer van de buis weg te denken. Zo presenteert hij onder meer de succesvolle programma's Het Perfecte Plaatje, De Verraders en De Moeite Waard?!. Zijn presentatiestijl en frequente verschijning op televisie roepen soms flinke kritiek op. 

In gesprek met Veronica Superguide reageert hij daar nu op.

Reactie op kritiek

Tijl Beckand laat in een interview met Veronica Superguide weten dat hij de kritiek voor lief neemt en dat het er nu eenmaal bij hoort. ''Zonder gekheid: als je hoog van de toren blaast, weet je dat er kritiek komt'', zegt hij erover. ''Tv moet ook niet middle of the road zijn. Ik heb liever dat één groep het supertof vindt en de andere het helemaal niks, dan dat er heel veel mensen kijken, maar het ook zo weer vergeten.”

Vaak op televisie

Tijl presenteert diverse programma's en begrijpt dat mensen dat soms teveel vinden. Hij vertelt in het interview dat hij zich hier zelf ook wel eens druk om maakt. ''Daar maak ik me dan weleens zorgen over. Ik ben er ontzettend bewust van dat het ook zomaar voorbij kan zijn'', laat hij erover uit.

Over dat hij zoveel op de buis te zien is, zegt hij het volgende: ''Ik merk ook dat ik er voortdurend mee bezig ben. Voor De Moeite Waard?! werd ik eind 2020 al gevraagd. Dat komt dan anderhalf jaar later pas op de buis, net op het moment dat ook Het Perfecte Plaatje en Beste Kijkers lopen. Dan vraagt iedereen zich af waarom ik in vredesnaam iedere dag op tv ben.”

Het Perfecte Plaatje

Binnenkort begint er weer een nieuw seizoen van het succesvolle programma Het Perfecte Plaatje. Als het aan Tijl ligt, gaat hij daar nog een lange tijd mee door. ''Ik kom op zó veel toffe plekken, joh. Ze hoeven voorlopig niet op zoek naar een opvolger.”

De nieuwe reeks van de fotografiewedstrijd is vanaf woensdag 4 oktober te zien op RTL 4.

Meer over