Zoektocht

DNA Onbekend krijgt nieuw seizoen én speciale podcast

8 december 2022 13:57 | sterren | Door Judith Regeling

© Ruud Baan
DNA Onbekend breidt uit. Naast een vierdelige nieuwe reeks krijgt het programma in het nieuwe jaar ook een podcast waarin de makers een exclusief kijkje achter de schermen gaan geven.

AVROTROS heeft alvast wat eerste details onthuld.

Marlijn Weerdenburg

Vanaf 18 januari gaat er een vierdelig seizoen van DNA Onbekend van start. Ditmaal zal niet Dionne Stax, maar Marlijn Weerdenburg als nieuwe presentator families bijstaan tijdens een impactvolle fase in hun leven. Een ware eer, aldus Marlijn. "Ik vind het enorm eervol om zo dicht bij mensen te mogen staan in hun zoektocht naar hun basis en identiteit", vertelt ze alvast in een eerste persbericht. "Soms gaat het om een zoektocht van al decennialang en dat ik daar een klein onderdeel van mag zijn, is bijzonder. Zeker wanneer het antwoord in hun zoektocht gegeven kan worden."

DNA Onbekend

Ze beleeft dit seizoen dan ook een ware vuurdoop. Zo gaat ze onder meer achter het verhaal aan van de 29-jarige Lisa aan die als baby is geadopteerd vanuit Colombia. Twee jaar geleden lukte het haar om haar biologische moeder en mogelijke (half)zus in Frankrijk op te sporen. Maar toch is er twijfel: is dit namelijk wel echt haar familie? Verder spreekt Marlijn met de 40-jarige Lucy uit Uganda, de 46-jarige Pascal die opgroeide bij zijn opa en oma en de zussen Petra (44) en Jeanet (48).

De Podcast

Naast een gloednieuw seizoen is er nog een verrassing: DNA Onbekend krijgt namelijk ook een podcast. Hierin geven de makers een exclusief kijkje achter de schermen en laten ze zien hoe de redactie precies te werk gaat: van de aanmeldingen, de afwegingen die worden gemaakt tot hun ervaringen op de werkvloer.

DNA Onbekend is vanaf woensdag 28 januari om 21:20 uur weer wekelijks te zien bij AVROTROS op NPO1. De podcast is na aflevering 3 en 4 te besluiten via de populaire podcast-apps. 

Meer over