'Ik ben onwijs geschrokken'

Donny Roelvink in ziekenhuis na heftig ongeluk

14 juni 2022 12:11 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP Kippa/Remko de Waal

Donny Roelvink is maandagavond overreden door een auto tijdens het opnemen van een video voor zijn sociale media. De 24-jarige influencer is met pittige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij nog steeds ligt.

Zowel Donny als zijn vader - Dries Roelvink - hebben inmiddels gereageerd op het ongeluk.

Dries Roelvink

Dries legt aan het ANP uit wat er is gebeurd. "Donny had met een paar vrienden het plan opgevat om een filmpje na te doen van hun grote idool Ronnie Coleman." In die video wordt de bodybuilder gefilmd vanuit een auto terwijl hij sportoefeningen doet. Een vriend van Donny bestuurde voor hun eigen filmpje de auto en trapte per ongeluk op het gaspedaal in plaats van op de rem. "Hij mag van geluk spreken dat het een Hummer was. Er zit flink wat ruimte onder die auto. Dat is zijn geluk geweest." Bij de vriend van Donny is het voorval niet in de koude kleren gaan zitten. "Die jongen is er kapot van dat dit is gebeurd", aldus Dries.

Donny Roelvink

Ook Donny heeft van zich laten horen. In een video op Instagram vertelt hij onder andere over zijn verwondingen. "Op een paar gebroken ribben en een kleine klaplong na is het gelukkig niet erger dan dat geworden." De schrik zit er goed in bij de influencer. "Ik ben onwijs geschrokken. Ik ben blij dat ik er nog ben. Het geeft je echt die realitycheck. Het kan zo klaar zijn."

In de onderstaande video kun je het hele verhaal van Donny zien. Let op: de video bevat beelden die als schokkend kunnen worden ervaren.

Meer over