Na lijkschouwing

Doodsoorzaak Betty White bekend

11 januari 2022 08:32 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Ruim tien dagen na het overlijden van Betty White is haar doodsoorzaak officieel vastgesteld. Autoriteiten hebben het schouwingsrapport over de 99-jarige actrice openbaar gemaakt.

Nadat de dood van Betty op 31 december wereldkundig werd gingen direct geruchten dat de dood van de bijna honderdjarige Hollywoodster te maken zou hebben met het boostervaccin. 

Geen booster

Wat blijkt: White heeft volgens haar naasten de booster helemaal niet gehad. Ze was vorig jaar wel tweemaal gevaccineerd tegen het virus, maar die prikken waren maanden geleden en worden niet in verband gebracht met haar uiteindelijke overlijden. 

Herseninfarct

Uit het autopsierapport blijkt dat Betty zo'n zes dagen voor haar dood een herseninfarct heeft gehad. De bloeding is onopgemerkt gebleven, maar zorgde er uiteindelijk wel voor dat ze een kleine week later in haar slaap zou overlijden. 

Crematie

Het rapport laat verder zien dat Betty gekozen heeft voor crematie. Eerder werd al bekend dat de uitvaart in besloten kring plaatsvindt. White wordt bijgezet naast haar echtgenoot, quizmaster Allen Ludden, die in 1981 al overleed. Ze heeft al die jaren zijn achternaam aangehouden. 

Meer over