Doodsoorzaak Joan Rivers officieel vastgesteld

De begin september overleden Amerikaanse komiek Joan Rivers is gestorven aan de gevolgen van een voorspelbare complicatie tijdens een medische ingreep.

Dat valt te lezen in de conclusies van het officiële autopierapport dat de medische dienst van New York eerder deze week vrijgaf.

Propofol en opgezwollen stembanden

Hierdoor is uitgesloten dat Rivers (81) door onkunde of opzet om het leven kwam. In het rapport valt onder meer te lezen dat Joan onder narcose werd gebracht met het middel Propofol dat eerder Michael Jackson fataal werd. Rivers moest onder narcose gebracht worden voor een onderzoek aan haar stembanden, maar tijdens de endoscopie raakten deze dermate geirriteerd dat ze opzwollen en de luchtweg blokkeerden. Hierdoor kreeg Rivers lange tijd onvoldoende zuurstof, wat resulteerde in hersenbeschadiging en uiteindelijk zelfs een hartstilstand veroorzaakte.

Juridische stappen

Joan werd gereanimeerd en lag een week in een kunstmatig coma, maar toen duidelijk werd dat ze nooit meer de oude zou worden besloot haar dochter Melissa de behandeling te stoppen en haar moeder langzaam maar zeker te laten heengaan. Wat de uitslag van de lijkschouwing voor gevolgen heeft voor de juridische stappen die Melissa tegen de privékliniek wil ondernemen blijft de vraag.

Reageren