Doris Day viert 95e (niet 93e) verjaardag

3 april 2017 11:07 | sterren | Door Televizier

© 1959 Universal Pictures Company

Jarenlang was het een groot raadsel hoe oud Doris Day was. Maandag gaf haar woordvoerder het verlossende woord. De actrice viert vandaag haar 95everjaardag.

Doris Day hield lange tijd vol dat ze in 1924 was geboren, terwijl in het geboorteregister van haar geboorteplaats Cincinnati een Doris Mary Ann Kappelhoff te vinden was uit 1922. Eindelijk legt de actrice zich neer bij haar echte leeftijd.

Prima gezondheid

Dit weekend zij haar woordvoerder tegenover People: “Doris is in prima gezondheid en nu weten we dat ze nog dichterbij de status van eeuweling is. Het zou me helemaal niet verbazen als we over vijf jaar haar honderdste vieren.”

#DorisBirthdayWish

Doris Day leidt al decennia lang een teruggetrokken leven in het Californische plaatsje Carmel waar ze zich richt op haar grootste passie: dierenwelzijn. Om haar verjaardag te vieren, lanceerde de Doris Day Animal Foundation de campagne #DorisBirthdayWish. Fans werd gevraagd om foto’s van zichzelf met hun huisdier te sturen en een donatie te doen aan de stichting. “Ze geniet al het hele weekend van de foto’s en ze blijft ze ook morgen op haar verjaardag bekijken”, aldus haar woordvoerder.

Musicals en romantische komedies

Doris Mary Ann Kappelhoff, bekend onder de artiestennaam Doris Day, is een Amerikaanse actrice, zangeres en dierenactiviste. Ze heeft haar grote populariteit te danken aan haar rollen in musicals en romantische komedies, zoals Pillow Talk (1959), Send Me No Flowers (1964) en Do Not Disturb (1965). Ook het Ajax Legioen is gek op Doris Day. Haar hit Que Sera, Sera galmt regelmatig door de ArenA.

Meer over