Douwe Bob blij maar teleurgesteld na Eurovisie Songfestival

15 mei 2016 17:39 | sterren | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Douwe Bob werd 11e tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Balen, want hij ging zelf voor de absolute overwinning. Toch blijft hij positief.

In een eerste interview met 3fm dj Annemieke Schollaardt, die ook de documentaire Eyes on the prize met Douwe maakte, reageert hij op de uitslag

Teleurgesteld

Op de avond zelf was Douwe Bob dermate down dat 'ie de persconferentie aan zich voorbij liet gaan. Een nachtje slaap doet wonderen: "Het gaat wel goed eigenlijk, je zou het niet denken omdat we elfde zijn geworden. Maar het is okay, ik ben heel blij al zou ik liegen als ik zei dat ik gister niet teleurgesteld was. Je gaat er heen met één doel... en dat heb ik gewoon niet waargemaakt."

Overwinning

Toch kijkt Douwe Bob verder dan alleen de niet behaalde overwinning: "We hebben heel veel andere dingen gewonnen. Ik vond het heel fijn te zien dat zoveel mensen achter ons stonden, dat we als Nederland dit als één hebben gedaan. Daarom is het ook best een bittere pil. Maar het is mooi zoals we het gedaan hebben."

Uit de kast

Douwe Bob vindt ook rust in de wetenschap dat er weinig beter had gekund qua optreden: "We hebben geen steken laten vallen. Als ik nou kon zeggen: "die ene noot zong ik niet goed" of "dat interview had ik nog moeten pakken", maar dat is het echt niet. Ik heb echt alles uit de kast gehaald dat ik uit de kast kon halen. Ik ben dus trots op wat we als team neergezet hebben."

Inmiddels is Douwe Bob weer onderweg naar Nederland en de sfeer zit er zo te zien alweer goed in.

Meer over