Douwe Bob maakt geen geheim van biseksualiteit

Douwe Bob is behoorlijk biseksueel, zo verklaarde hij op themakanaal OutTV. Op de vraag wat zijn meest homotrekje is, antwoordde hij "seks met mannen".

In eerdere interviews had de 23-jarige singer-songwriter al eens gehint naar het feit dat hij met mannen naar bed is geweest.

"Aardig bi"

Zo zei hij vorig jaar in gesprek met JFK Magazine in het verleden puur uit nieuwsgierigheid eens met een man seks te hebben gehad. "Puur om te proberen. Ik wilde weten hoe dat was." Blijkbaar beviel het Douwe Bob dusdanig dat hij er geen moeite mee heeft zich publiekelijk "aardig bi" te noemen. De ontboezeming bracht een stortvloed aan reacties te weeg van (inter)nationale media en fans die wegliepen met de coming out van de Slow Down zanger.

He, Ho of Bi

Douwe Bob maakt zich al langere tijd hard voor het bespreekbaar maken en accepteren van geaardheid. Zo schreef hij vorig jaar het liedje He, Ho of Bi voor KLOS-TV, een non-profitorganisatie die videoproducties maakt voor mensen met een verstandelijke beperking. In de bijbehorende clip (foto) laat hij er al geen misverstand over bestaan van alle lekkernijen in het leven te kunnen genieten.

Nooit in de kast gezeten

Daarom tilt Douwe Bob zelf niet zo zwaar aan het nieuws dat hij zowel naast een man als een vrouw wakker kan worden.De zanger vindt het daarnaast ook niet terecht dat van een coming out gesproken wordt. Zo legt hij uit op Twitter:

Reageren