Douwe Bob vierde coach The Voice Kids

22 april 2017 12:10 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Jonge talentjes moeten volgend seizoen bij The voice kids niet drie maar vier stoelen zien om te draaien. Douwe Bob is de vierde coach van het zangprogramma.

De identiteit van de nieuwe coach werd vakkundig geheim gehouden en kwam pas tijdens de live finale van The voice kids aan het licht. Onder luid gejuich maakte Douwe zijn opwachting om, geflankeerd door een kinderkoor en zijn collega coaches, z'n Songfestival hit Slow down  te zingen.

Welkom Douwe

Na het optreden werd Douwe Bob officieel welkom geheten door de andere coaches en Wendy en Martijn. Hij verklaarde kinderen super eerlijk en lief te vinden en het eer te vinden om te mogen werken met mensen die nog zo kneedbaar zijn: "Ik zie die kinderen zingen en dacht: het doet ook qua vocalen niet onder voor de volwassen Voice. Het is zó goed." Ali B merkte nog grappend op dat er na Miss Montreal een nieuwe stotteraar naast hem zat in de stoel. De licht hakkelende Douwe kon er om lachen. 

Talentenjachten

Veel tijd om de overwinning van Iris te vieren had Douwe Bob niet, hij werd later die avond aan tafel verwacht bij RTL Late Night om zijn nieuwe job toe te lichten. Hij merkte op dat meedoen aan talentenjachten dé nieuwe manier lijkt om door te breken in de muziekbusiness. Zelf won hij in 2012 De beste singer-songwriter.

Isolement

Daar voegde Douwe aan toe dat hij het waardeert dat de talentenjacht een warm bad is. Hele muzikale, zingende kinderen leven volgens Douwe al in een soort isolement, dan doet The Voice kids waar dat talent gevierd doet wonderen: "Die kids zijn mij op zo'n jonge leeftijd al zoveel jaren voor. Je moet de fakkel doorgeven. Als het mij lukt hen iets mee te geven is dat al zo'n enorme eer."

Lees ook: En dan heeft Douwe Bob nóg een nieuwe klus.

Meer over