Let's go!

Douwe Bob wil nog een keer naar het Eurovisie Songfestival

12 mei 2023 10:13 | sterren | Door Esther Hut

© ANP Kippa / Sander Koning

We zitten nog midden in het Eurovisie Songfestival, maar voor volgend jaar heeft Nederland in ieder geval al een vrijwilliger die graag nog eens het podium opklimt tijdens het liedjesfestijn. Douwe Bob heeft namelijk laten weten dat hij direct ‘ja’ zou zeggen als AVROTROS hem zou bellen.

"Let's go!", reageert hij enthousiast in de podcast Songfestival Troubadours.

‘Mooiste weken van m’n leven’

Veel muziekliefhebbers zijn nog aan het bijkomen van afgelopen dinsdag toen Mia Nicolai en Dion Cooper niet de finale wisten te halen. Maar Douwe Bob kijkt graag vooruit.

"Het zijn een paar van de mooiste weken van m’n leven geweest,” zegt de zanger. "Ik zou wel m’n mindset moeten veranderen weer. Je gaat iets aan en dan ga je ervoor. Op predatormode en knallen. Je kan het niet halfbakken doen. Je moet echt focussen. Je gaat voor goud, anders kan je beter thuisblijven."

Nationaal Songfestival

Er is alleen wel één voorwaarde. De zanger is namelijk niet van plan mee te doen aan een Nationaal Songfestival. "Ik zou dat nu niet doen in ieder geval. Als je me wilt, moet je me vragen. Misschien dat ik het destijds wel zou hebben gedaan."

Douwe Bob deed in 2016 mee aan het songfestival in Stockholm. Hij zong toen het nummer Slow Down en eindigde uiteindelijk op de elfde plek in de finale.

Meer over