Tijd voor een suikerchallenge

Edsilia Rombley en Kees Tol keren terug met Over Gewicht

17 maart 2022 10:19 | sterren | Door Judith Regeling

© Cornelie Tollens / Talpa

Edsilia Rombley en Kees Tol zijn vanaf woensdag 30 maart terug met een nieuw seizoen van Over Gewicht. Ook dit keer duiken de twee in de wereld van gezond eten en afvallen.

Met name Edsilia Rombley gaat hier heel ver in. Zij onderwerpt zich direct aan de 21 dagen suikerchallenge, waarbij ze gaat proberen om geen toegevoegde suikers te eten.

Over Gewicht

Het gezondheidsprogramma Over Gewicht gaat om alle feiten en fabels van gezond eten en afvallen; waarom is gezond eten duurder dan ongezond eten? Wist je dat goede vis niet naar vis mag ruiken of dat een banaan meer alcohol bevat dan een 0.0-biertje? En waar moet je op letten als je gezond wil afvallen, maar ook gezellig uit eten wil? 

Edsilia Rombley

In de eerste aflevering onderzoeken Edsilia Rombley en Kees Tol alle facetten van het heerlijk zoete spul: suiker. Edsilia gaat langs het UMC in Amsterdam en ontdekt hoe schrikbarend veel suiker in voedsel is verwerkt en wat het doet met je lichaam en je brein. Deze informatie komt haar goed van pas, want samen met het suikertestpanel onderwerpt ze zichzelf ook aan de ultieme test: 21 dagen geen toegevoegde suiker eten. Ze is vooral benieuwd wat het met haar humeur en energiepeil doet.

Kees Tol

Kees zit op zijn beurt ook niet stil. De Volendamse presentator gaat langs bij kersvers Olympisch Kampioen Kjeld Nuis die vertelt dat suiker essentieel is om een topsportprestatie te leveren. Tevens test hij verschillende suikervervangers. Maar zijn deze echt beter voor je gezondheid? Dat is de grote vraag.

Over Gewicht is vanaf woensdag 30 maart wekelijks om 20:30 uur te zien bij Net5 en KIJK.nl.

Meer over