Oefenen maar

Elise Schaap moet accenten eigen maken in RTL4-programma Blablabla Met Schaap

25 mei 2023 10:11 | sterren | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Sem van der Wal
Elise Schaap wordt deze zomer het gezicht van RTL4. De actrice krijgt namelijk haar eigen programma, waarin ze door verschillende BN'ers wordt uitgedaagd om een bepaald accent eigen te maken.

De naam zal je vast niet snel vergeten: het nieuwe programma gaat Blablabla Met Schaap heten.

Blablabla Met Schaap

In deze nieuwe RTL4-show krijgt Elise Schaap het dus nog knap lastig. Ze moet in korte tijd meerdere accenten eigen maken. Denk aan Tineke Schouten als het om het Utrechts gaat, Leonie ter Braak die van origine Twents spreekt en uiteraard kan het op televisie bekende Volendams niet ontbreken. Aan Simon Keizer de taak om haar de kneepjes van de taal te leren.

Spannende eindopdracht

Nu is het leuk om alleen te leren, maar Elise Schaap zal het ook echt in de praktijk brengen. Ze gaat in dit programma in de leer met als eindopdracht een spannende undercoveractie waarbij ze getransformeerd wordt tot een echte Limburger, Volendammer, Haagse, Tukker, Utrechtse of zelfs Vlaamse. Geloven de lokale inwoners haar of valt ze keihard door de mand? Dat is de grote vraag die elke aflevering weer centraal zal staan. 

Blablabla Met Schaap telt zes afleveringen en is vanaf 27 juli iedere donderdag en vrijdag rond 21:45 uur te zien bij RTL4.

Meer over