Elle Bandita gaat weer optreden als Ryanne van Dorst

30 oktober 2015 09:38 | sterren | Door Televizier

Zangeres en gitarist Ryanne van Dorst stond jaren bekend als Elle Bandita, maar gaat nu weer onder haar eigen naam optreden met de band Dool.

Van Dorst maakte dit bekend in een interview met NRC.

Elle is niet meer

De 31-jarige Rotterdamse legt haar naamsverandering als volgt uit: "Elle Bandita was meer een soloproject, het betekent 'zij, de band'. En ik vind dat voor mijn band Dool nu al een aantal jaar niet meer echt van toepassing. Inmiddels zit er zoveel meer van ieders persoonlijkheid in de muziek, dat ik het gewoon niet rechtvaardig zou vinden om daar zelf alle credits voor op te eisen". Vanaf nu ziet Ryanne zich "gewoon" als lid van de band.

Ryanne in Robinson

Haar "nieuwe" naam is in elk geval al behoorlijk ingeburgerd door Ryanne's deelname aan Expeditie Robinson. Daarin blijkt de scherpzinnige artiest een van de favorieten die wekelijks de lachers op haar hand krijgt met droge, rake opmerkingen. 

Nieuwe fans

Dankzij Expeditie Robinson heeft Ryanne heel wat nieuwe fans gekregen, maar ook daar denkt ze nuchter over: "Als ook maar twee procent van die mensen oprecht geïnteresseerd is in mijn muziek, dan komen ze ook wel naar Dool. Die mensen wil ik overhouden. Ik hoef echt niet die mensen die gewoon breindood naar de televisie zitten te kijken en denken; goh, wat een leuk heerlijk puur oprecht mens is dat. Niet terwijl ik de afgelopen dertig jaar op straat ben ondergespuugd, simpelweg omdat mijn uiterlijk of seksuele voorkeur mensen niet beviel."

Meer over