Ellen DeGeneres gekwetst door Elton John na coming-out

16 maart 2018 15:15 | sterren | Door Televizier

© Timothy Greenfield-Sanders/HBO

Uit de kast komen in haar sitcom was voor Ellen DeGeneres het moeilijkste dat ze ooit heeft gedaan. Toen ze opbiechtte dat ze op vrouwen valt, liet iedereen in Hollywood haar vallen. Ellen is vooral boos over hoe gemeen Elton John tegen haar was.

Hoewel haar manager haar altijd afraadt om over haar geaardheid te praten, besluit de presentatrice in 1997 om toch open kaart te spelen. In de aflevering The puppy episode van haar sitcom Ellen komt haar personage uit de kast. De titel van de aflevering refereert naar een producer die suggereerde dat als Ellens personage geen man ging daten ze “maar een puppy moest nemen”.

Coming-out

Wanneer Ellens personage de waarheid opbiecht, doet de actrice dat zelf ook. “Ik wilde niets liever dan comedy maken, mensen doen lachen. Maar ik wilde ook dat iedereen wist wie ik was, en ik ben lesbisch,” zegt Ellen over haar coming-out destijds. “Ik was opgelucht en doodsbang tegelijk toen de zender me éindelijk toestemming gaf om uit de kast te komen.”

Elton John

Ellen moest haar coming-out zwaar bekopen. Niemand wilde nog met haar samenwerken en haar show werd van de bus gehaald. De blondine hoopte steun te vinden bij de holebi’s onder de bekende Amerikanen, maar niemand leek het op prijs te stellen dat ze over haar geaardheid sprak. Elton John, hét gezicht van homoseksualiteit in Hollywood, was juist gemeen tegen haar. “Hij zei: ach, zwijg toch, we wéten het, je bent homo, wees gewoon grappig.”

Gekwetst

De huidige talkshowhost vertelt nu dat de uitspraken van homo-icoon Elton John haar veel pijn hebben gedaan. “Dat vond ik erg kwetsend, niemand nam me serieus. Ik had ook het gevoel dat ze me niet wilden aanvaarden omdat ik op dat moment niet bepaald een Elton John was: ik had nog niet veel gedaan voor de holebi-gemeenschap, ik was geen heldin.” Maar dat wilde ze ook niet zijn. “Ik wilde gewoon een actrice zijn die toevallig ook lesbisch was.”

The Ellen Show

Gelukkig kan Ellen DeGeneres anno 2018 wel rekenen op support. Haar programma The Ellen Show is een spreekbuis voor diversiteit en de presentatrice is een groot voorvechter van holebi-rechten. Vorig jaar vierde ze dat ze 20 jaar geleden uit de kast kwam. Dit keer kreeg ze felicitaties van over heel de wereld van onder andere Michelle Obama en Oprah Winfrey.

Lees ook: Ellen DeGeneres geeft talkshowpubliek miljoen dollar.

Meer over