Golden Globes

Ellen DeGeneres krijgt oeuvreprijs voor 25 jaar 'charme en scherpe humor'

5 november 2019 08:15 | sterren | Door Televizier

© AFP
Talkshowkoningin Ellen DeGeneres krijgt een oeuvreprijs voor haar televisiewerk. De presentatrice krijgt de prijs uitgereikt tijdens de komende Golden Globes op 5 januari.
Ellen DeGeneres krijgt de Carol Burnett Award omdat ze volgens Hollywood Foreign Press Organisation al 25 jaar langmet charme en scherpe humor haar publiek weet te boeien. "Ze gebruikt haar platform om vriendelijkheid en plezier te verspreiden. We kijken ernaar uit om haar wapenfeiten met haar te vieren tijdens de ceremonie", aldus HFPA-president Lorenzo Soria.

Ellen

Ellen DeGeneres werd bij het grote publiek bekend met haar sitcom Ellen, die in de jaren 90 ook in Nederland werd uitgezonden. In 2003 begon ze met The Ellen DeGeneres Show, een talkshow waarin ze gasten ontvangt uit binnen en buitenland. Het is een van de bekendste en inmiddels langstlopende 'daytime' shows van de VS. In Nederland zie je de show bij RTL 5.

Golden Globes

De prijs ontvangt Ellen tijdens de komende uitreiking van de Golden Globes, de prijzen van de vereniging voor buitenlandse mediajournalisten die in Los Angeles wonen en werken.

Meer over