Ervaring

Ellie Lust blikt terug op haar Make Up Your Mind-deelname: 'Voelde als nieuwe coming-out'

2 april 2024 13:01 | sterren | Door Redactie Televizier

© Videoland
Wie stond twee weken geleden als mooie, roodharige dragqueen op de cover van Televizier? Afgelopen week bleek in Make Up Your Mind dat het Ellie Lust was!

Wat geweldig dat jij Ans Worst in Make Up Your Mind was. Hoe heb je de onthulling in het programma ervaren?

"Natuurlijk had ik mijn onthulling nog wel een show willen uitstelen, maar toen ik onthuld werd zag ik de mensen op de tribune gaan staan. Panellid Nikkie de Jager sloeg haar handen voor haar mond en kwam van dichtbij kijken of ik het wel echt was, dus ik vond het werkelijk geweldig."

Lees ook: Make Up Your Mind 2024: Deze BN'ers vermomden zich als dragqueen in aflevering 2 

Je hebt een heel andere kant van jezelf laten zien. In het vorige interview met Televizier vertelde je als onze covergirl dat je ontroerd raakte toen je jezelf voor het eerst zo zag. Wat precies ontroerde je zo?

"Tijdens de visagie zie je jezelf niet transformeren. Daar wordt voor de kandidaten bewust mee gewacht, dus ik wist niet wat er allemaal gebeurde. Als je uiteindelijk, na vier uur, je pruik op krijgt en een spiegel wordt voorgehouden, dan weet je dat je 'het' bent, maar je herkent jezelf niet. Dus het voelde even als een nieuwe 'coming out'. En dat ontroerde me."

Ellie Lust als Ans Worst in Make Up Your Mind
Ellie Lust als Ans Worst in Make Up Your Mind

Je bent een ster in etherdiscipline. Hoe moeilijk was het om je deelname aan dit programma geheim te houden?

"Een geheim bewaren vind ik over het algemeen helemaal niet moeilijk. Als politievrouw liep ik de hele dag rond met geheimen. Desondanks heb ik mijn allernaasten wel verteld wat ik ging doen, maar ook zij wisten niet hoe ik er uiteindelijk in de show uit zou zien. Mijn dragnaam, Ans Worst ('of je worst Lust...'), was natuurlijk vreselijk, maar ook hilarisch. Dus daar hebben we wel om gelachen."

Wat voor reacties heb je gekregen op je deelname?

"We hebben de uitzending met ons vriendengroepje bij Nikkie en haar man Dylan thuis gekeken, omdat Nikkie en ik het hysterisch vonden om hun gezichten te zien tijdens mijn onthulling. En hysterisch werd het. Open monden en opengesperde ogen. Kreten als: 'Niet! El, ben jij dat? Onvoorstelbaar!' De reacties waren vooral heel lief en complimenteus. Dus alle lof voor al die vakmensen die van mij Ans Worst maakten."

Wat heeft deelname aan Make Up Your Mind je gebracht?

"Meedoen aan Make Up Your Mind was in eerste instantie een gevoel van 'wat kan mij het schelen, ik doe het gewoon'. Maar naarmate de voorbereidingen vorderden, met uiteindelijk de show als finale, besefte ik steeds meer hoe bijzonder het is om écht iemand anders te worden. En hoe belangrijk het is om eens in de huid te kruipen van iemand anders. Dus ik ging het oprecht voelen en beleven. Die ervaring gun ik iedereen."

Make Up Your Mind is iedere zaterdag vanaf 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over