Ellie Lust in Wie Is De Mol om politiewerk te belichten

Politiewoordvoerder Ellie Lust is een van de meest verrassende kandidaten van Wie Is De Mol? Twijfels of haar deelname goed is voor de politie wuift ze weg.

In een interview met de lokale Amsterdamse zender AT5 deed Ellie het hoe en waarom rond haar deelname uit de doeken.

"Goed voor de politie"

Lust werd afgelopen maart benaderd om mee te doen aan Wie Is De Mol?. Voordat ze reageerde, heeft ze het verzoek eerst uitvoerig besproken met haar leidinggevende. "We hebben echt gekeken naar of dit goed is voor de politie. In dit spelprogramma kan ik wel dingen laten zien wat er van je verwacht wordt in het werken als politieagent."

Portofoongebruik

Een van de dingen waar Ellie zich dankzij haar achtergrond als agent over kon ontfermen is correct portofoongebruik. Lust ergerde zich al seizoenenlang aan de onprofessionele manier waarop tijdens groepsopdrachten werd gecommuniceerd door de Wie Is De Mol?-kandidaten. "Dat is op z'n Amsterdams gezegd een kolerezooi. Ik heb daar natuurlijk wel iets in kunnen doen. Want: hoe communiceer je met elkaar? Als je via de portofoon contact hebt, is etherdiscipline ongelooflijk belangrijk. De politie heeft te maken met situaties waarin we in achtervolgingen zitten en overvallers moeten pakken. Je moet én blijven spreken én blijven luisteren. Dat is de truc van portofoongebruik."

Liegen en bedriegen

Dat elke deelnemer aan Wie Is De Mol? moet liegen en bedriegen om verder te komen, is iets dat Lust niet ontkent. Maar ze is niet bang dat het haar geloofwaardigheid als politiewoordvoerder aantast omdat mensen heus wel doorhebben dat ze in een spelprogramma zit waar dat er nu eenmaal bijhoort: "Manipuleren, liegen en bedriegen past zeker niet bij de politie. Laat dat helder zijn. In het programma is dat wel geoorloofd, omdat het daar onderdeel van het spel is. Hoe goed ik ben in liegen? Ik zou zeggen: ga maar kijken."

Het nieuwe seizoen Wie Is De Mol? is vanaf zaterdag 2 januari 2016 te zien op NPO 1.

Meer over:

Reageren