'That's life'

Ellie Lust reageert op aanvallen Vandaag Inside

2 augustus 2022 19:30 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
De mannen van Vandaag inside mogen Ellie Lust graag op de hak nemen. De oud-politievrouw (55) reageert voor het eerst openbaar op de kritiek van de heren.

Lust was te gast bij het WNL-programma In de kantine waar ze de vraag kreeg voorgelegd wat ze precies vond van de niet aflatende stroom kritiek die Johan Derksen en de zijnen op haar hebben. 

Bloedserieus

Een veelgehoord punt van kritiek van Vandaag inside is dat Lust zichzelf wel erg in haar eigen importantie is gaan geloven sinds ze op televisie komt. Vooral om Ellie op patrouillewaarin ze meeloopt met buitenlandse politiecollega's, kon op de nodige hoon rekenen omdat Ellie haar bijdrages bloedserieus neemt. 

Levens gered

Lust geeft toe dat ze de klaagzang van VI rond haar persoon heeft meegekregen, maar ze kan het relativeren: "Ik weet wie ik ben. Ik heb 31 jaar bij de politie gewerkt, ik heb letterlijk en figuurlijk levens gered. Ik weet wie ik ben voor de mensen die belangrijk zijn in mijn leven."

Rolodex

Ellie voelt zich dan ook niet geroepen terug te slaan: "Wat zou het weer over mij zeggen op het moment dat ik vervolgens ook weer lullige dingen terug zou gaan doen? Want dan voed ik dat alleen maar. Roep wat je wil roepen, zeg wat je wil zeggen, maar ik ben 55 jaar – dat zou je niet zeggen, hè? – en ik weet wie ik ben, dus dan is dat zo. Dan zit ik kennelijk in de Rolodex en dan word ik er af en toe uitgepikt en heb ik het even te verduren, maar ik volg die mensen niet."

Meer over