Emile Ratelband: "Gitta overleed aan hersenbloeding"

15 april 2015 11:41 | sterren | Door Televizier

© Kastermans Fotografie

Emile Ratelband heeft eindelijk duidelijkheid over de doodsoorzaak van zijn geliefde Gitta de Wit. Ze is overleden aan een hersenbloeding.

"De autopsie is geslaagd," vertelt Emile Ratelband aan De Telegraaf. "Ze is overleden aan een hersenbloeding. Toen ze stierf had ze haar telefoon in haar hand, ze wilde mij bellen. Wat dat betreft zijn we in ons verdriet toch nog blij. Verder was het allemaal goed, er is niets in haar bloed gevonden."

Gitta de Wit

Emile is opgelucht dat hij nu eindelijk weet wat er is gebeurd: "Het stelt mij gerust dat ik nu weet wat het is, want ik maakte mij heel erg ongerust omdat ze me niet meer gebeld had." Hij mag Gitta nog niet bezoeken, ook nu de autopsie is afgerond: "Ik kan haar donderdag voor het eerst zien. Ik kan niet wachten."

Emile Ratelband

Thuis wordt Emile steeds aan Gitta herinnerd. "Alles van haar ligt er nog," vertelt hij aan RTL Boulevard, "haar make-up spulletjes, haar slofjes staan er nog, maar ze komt nooit meer terug. Het is allemaal zo onwezenlijk en onredelijk. Ik snap er allemaal geen klote van. Het is net of ze elk moment gewoon kan binnen lopen."

Lees ook:
Gitta wilde maandag een versnelde bodyscan.

Meer over