Emile Ratelband krijgt dikke boete voor vernieling Ridderzaal

Emile Ratelband moet flink in de buidel tasten. Van het gerechtshof in Den Haag kreeg de positiviteitsgoeroe vandaag een boete van 17000 euro opgelegd.

In mei 2010 liet Emile een modelvliegtuigje over het Binnenhof in Den Haag vliegen. Het vliegtuigje vloog met een noodvaart tegen de windvaan van de linkertoren van de Ridderzaal aan. Het was een promotiestunt van Ratelband, om zo een boek onder de aandacht te brengen. Publiciteit verkreeg Emile hier zeker mee, alleen niet voor zijn boek. Bovendien was de windvaan er slecht aan toe.

Voorwaardelijke werkstraf

Naast de boete kreeg Ratelband ook een voorwaardelijke werkstraf. Dat kan hij begrijpen, maar de opgelegde boete snapt hij absoluut niet. Hij laat weten aan RTL Boulevard: "Het was een uit de hand gelopen grap en ik heb iets gedaan wat niet mag. Maar die boete is echt buiten proportie."  

Eerdere overtredingen

Emile Ratelband kwam al eerder in aanraking met justitie, toen hij in maart 2013 werd opgepakt op verdenking van het in brand steken van zijn eigen huis! De tijdelijke bewoner die Emile in zijn huis geplaatst had, wilde er niet meer uit. Justitie verdacht Emile ervan vervolgens een brandbom in zijn huis te hebben geplaatst. Er werden twaalf maanden cel tegen Ratelband geëist, maar hij werd vrijgesproken wegens onvoldoende bewijs.

In het vervolg zal Emile zal zich vast twee keer bedenken als hij weer met modelvliegtuigjes wil gaan spelen. Tjakka!

 

Reageren