Emile Ratelband mag Gitta nog niet zien vanwege dna-onderzoek

14 april 2015 12:19 | sterren | Door Televizier

© Kastermans Fotografie

Emile Ratelband heeft zijn vrouw Gitta nog niet kunnen zien sinds haar overlijden dit weekend. "Ik mag er niet bij komen in verband met dna-onderzoek."

Gitta de Wit, de vriendin van Emile Ratelband, overleed dit weekend door een nog onbekende doodsoorzaak. Sindsdien heeft Emile haar nog niet mogen zien.

Dna-onderzoek

"Ze ligt nu in het mortuarium van het ziekenhuis in Brasschaat, waar haar lichaam door een patholoog-anatoom zal worden onderzocht," vertelt Emile aan De Telegraaf. "Totdat de schouwing is geweest, mag ik er niet bij komen in verband met dna-onderzoek."

Gitta

Wanneer het lichaam van Gitta wordt vrijgegeven, weet Emile nog niet. "In het ziekenhuis gaan de patiënten voor, overledenen kunnen wachten. Dat is hoe ze er in België over denken. Maar ik heb al een beetje rond gevraagd: doorgaans duurt het niet langer dan anderhalve week."

Emile Ratelband

Ratelband kan het overlijden van Gitta nog niet bevatten en vindt de situatie dus niet erg. "Ergens ben ik blij dat het nog even duurt," legt hij uit, "want zo heb ik het gevoel dat ze nog bij me is. Een uitvaart is zo definitief."

Lees ook:
Gitta wilde maandag een versnelde bodyscan.

Meer over