Via draagmoeder

Emile Ratelband (71) verwelkomt achtste kind

19 augustus 2020 17:54 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Emile Ratelband heeft het voor elkaar: hij wilde nog een kindje en onlangs is de positiviteitsgoeroe vader geworden van dochter Betheke-Pleun.

Ratelband maakt al jaren geen geheim van zijn kinderwens. Na een bittere vechtscheiding met zijn meest recente ex-vrouw mag hij zijn twee jongste kinderen niet meer zien. Reden voor Emile om nu via een draagmoeder vader te worden en het kind alleen op te voeden.

Miskraam

Dat had echter wat voeten in de aarde. Twee eerdere pogingen mislukten jammerlijk: "Een zwangerschap eindigde in een miskraam en de vorige keer kwam mijn kindje dood ter wereld. Toch wilde deze vrouw de moeder van mijn kind worden. Daar zal ik haar altijd dankbaar voor blijven." Om die reden hield Ratelband de derde zwangerschap dan ook stil tot de kleine geboren werd.

Betheke-Pleun

Emile gaf zijn dochter de namen van zijn moeder en tante mee, waardoor het meisje als Betheke-Pleun door het leven gaat. Ze krijgt de roepnaam Betheke, zo bevestigt Emile. Het meisje heeft zeven halfbroers en zussen: Minou, Rolls, Charles, Beau Aimée, Georgine, Junior en Royce.

Meer over