Tsjakka!

Emile Ratelband verliest kort geding tegen documentairemakers

13 juni 2022 17:02 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP Kippa/Jeroen Jumelet

De week gaat niet zo lekker van start voor Emile Ratelband. De markante mediapersoonlijkheid heeft maandag een kort geding tegen de makers van zijn eigen documentaire verloren. 

Sinds twee weken staat de veelbesproken documentaire Op Hete Kolen: Het Leven Volgens Emile Ratelband op Videoland. Ratelband is zelf allesbehalve blij met de driedelige reeks over zijn leven. Hij spande daarom een kort geding aan tegen de streamingdienst en producent FCCE. Helaas voor hem zonder het gewenste resultaat.

Afspraken

Ratelband vertelde eerder aan De Gelderlander dat de documentairemakers zich niet aan de gemaakte afspraken zouden hebben gehouden en dat er daardoor een verkeerd beeld over hem geschetst is in de serie. "Er zou een opbouw van het verleden naar het heden in zitten en al mijn karaktereigenschappen als manager, ondernemer, filantroop en vader zouden in beeld gebracht worden. Daar heeft men zich niet aan gehouden." Volgens Videoland had Ratelband de makers echter carte blanche gegeven. 

Kort geding

Reden voor Ratelband om een kort geding aan te spannen tegen de documentairemakers; hij wilde dat de documentaire werd aangepast. De rechtbank in Amsterdam deed maandag een schriftelijke uitspraak: "De documentaire is niet in strijd met de daarover gemaakte afspraken en levert ook geen volstrekt vertekend beeld op. De documentaire hoeft dan ook niet te worden aangepast." Ratelband moet dus zijn verlies nemen.

Op Hete Kolen: Het Leven Volgens Emile Ratelband is te zien op Videoland

Meer over