'Best wel een dingetje'

Emma Wortelboer weigert aan te schuiven bij Johnny de Mol in HLF8

25 april 2022 15:10 | sterren | Door Janine van Rooden

© ANP Kippa/Olaf Kraak

Emma Wortelboer heeft aangegeven niet meer aan te willen schuiven bij Johnny de Mol in HLF8. Dit heeft alles te maken met de ophef die is ontstaan rondom de presentator. Voor zover bekend is zij de eerste BN'er die dit weigert.

Emma zou een tijdje geleden te gast zijn in HLF8 om te praten over het Eurovisie Songfestival. Dat was op de dag dat de aangifte van Johnny's ex-verloofde (Shima Kaes) uitgebreid in de media kwam. Bij Media Inside vertelt Emma nu dat dit voor haar de reden was om niet meer aan te schuiven in de talkshow.

Johnny de Mol

Aan Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen vertelt ze haar verhaal. "Je zit dan natuurlijk wel bij iemand die wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat is best wel een dingetje." Emma had geen behoefte meer om 'gezellig een beetje over het Songfestival te gaan praten'. Na haar afzegging heeft Johnny haar zelfs nog persoonlijk opgebeld om 'zijn kant van het verhaal te doen'. "Toen dacht ik: 'nou, ik kom alsnog niet'. Ik voelde me daar gewoon niet prettig bij." De presentatrice wilde niet 'de roze olifant in de kamer gaan vermijden'.

HLF8

Johnny zal overigens binnenkort niet meer te zien zijn met HLF8 op SBS6. De zender schakelt op 30 mei 2022 namelijk officieel over naar de zomerprogrammering. De talkshow maakt dan plaats voor een vroege editie van Shownieuws. SBS6 heeft nog niet beslist over de toekomst van HLF8.

Meer over