Roerige periode

Emotionele Danny de Munk blikt in Het Perfecte Plaatje op Reis terug op rechtszaak

6 juni 2024 07:38 | sterren | Door Tessa Kok

© Het Perfecte Plaatje Op Reis / Videoland
Danny de Munk werd in 2022 beschuldigd van verkrachting en moest meerdere keren voor de rechter verschijnen. In een openhartig gesprek met presentator Tijl Beckand vertelde hij in de aflevering van Het Perfecte Plaatje op Reis van gisteren meer over deze heftige periode.

Aangifte

Er werd in 2022 aangifte gedaan tegen Danny de Munk wegens verkrachting. De zanger ontkende deze beschuldigingen en besloot om zelf tegenaangifte te doen. Uiteindelijk werd de zaak vroegtijdig beëindigd wegens onvoldoende bewijs, waardoor Danny niet vervolgd wordt. 

Emotioneel

In de afleveringen van Het Perfecte Plaatje op Reis zien kijkers regelmatig een geëmotioneerde Danny de Munk. Dat viel ook presentator Tijl Beckand op, die de zanger dan uiteindelijk vraagt naar de afgelopen periode in zijn leven. "Als gezin gaan we heel goed, sterk. Dat blijkt ook wel", begint Danny.

"Alleen als iets gebeurt en je geeft er heel veel aandacht aan, dan is het een clusterbom. Dus iets wordt gedropt, maakt niet uit of het wel of niet waar is. Dan heeft iedereen het erover en dan is het kwaad al geschied."

Geen strafzaak

Danny benadrukt in zijn gesprek met Tijl dat hij nooit verdacht is geweest. ''Er was geen strafzaak en ik heb mijn vrouw en kinderen aan kunnen tonen dat het nooit heeft plaatsgevonden'', vertelt de Munk. "En om het dan nog publiekelijk te verantwoorden? Wat heb ik eraan? Ik hou van het leven", concludeert de zanger terwijl hij emotioneel wordt. "Daar ga ik weer."  

''Misschien ben ik heel lang naïef geweest. Dat geef ik mijn kinderen ook mee. Mensen zijn niet altijd even aardig, blijkt'', vertelt Danny er verder nog over.

Het Perfecte Plaatje op Reis is iedere woensdag om 20.30 uur op RTL 4 te zien.

Meer over