En overweegt juridische stappen

Emotionele Danny de Munk ontkent een verkrachter te zijn

30 juni 2022 19:28 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Danny de Munk heeft in een openhartig gesprek met RTL Boulevard voor het eerst publiekelijk gereageerd op de aantijgingen aan zijn adres. De volkszanger geeft toe vreemd te zijn gegaan.

In gesprek met Boulevard-reporter Lex Uiting deed Danny (52) voor het eerst in maanden zijn verhaal. Momenteel zijn er twee vrouwen die hem betichten van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een merkbaar nerveuze Danny zat klaar om open kaart te spelen.

Overspel

Allereerst gaf hij ruiterlijk toe dat hij in het verleden zeker geen heilig boontje is geweest: "Ik heb in mijn leven af en toe met mijn lul gedacht in plaats van mijn hoofd. Maar, ik ben een man, he?” Ik heb, met wederzijdse instemming, meerdere malen en vijftien jaar geleden seks gehad."

Roddel

Lex Uiting was wel benieuwd waar dan alle verhalen over zijn vermeende seksuele wangedrag in de tourbus of zelfs tussen de coulissen vandaan kwamen. “Ik heb niet in een bus gezeten. Ik had een chauffeur, dat kunnen mijn collega’s en Stage Entertainment beamen. En de coulissen… Heb je daar weleens gestaan? Weet je hoe druk het daar is? Dus dat kan ook van tafel. Daarom heet het ook roddel."

Vakantiehuisje

Over de tweede vrouw, degene die daadwerkelijk aangifte tegen hem heeft gedaan, had Danny ook iets te melden: "Met deze vrouw heb ik geen seks gehad. Mag ik het verhaal dan vertellen? In 2007 begon het eerst met berichten. Toen hebben we voor de voorstelling afgesproken in een toilet. Daar werd het een innige, gepassioneerde vrijpartij. Ten tweede hadden we een afspraakje bij mij in het vakantiehuisje. We hadden daar een gesprek, waren elkaar aan het ophitsen, maar dat werd abrupt gestopt door een elektronisch hard geluid waar we ons de rambam van schrokken. Ik kijk naar de tafel, daar liggen onze telefoons: op de hare stond ‘recording’."

Bewijs

Volgens Danny probeerde zijn date hem 'erin te luizen' en daar was hij uiteraard niet van gediend: "Ik heb haar huid vol gescholden, mijn huisje uitgestuurd en gevraagd alles te verwijderen. Het voelt bijna als een bijna afpersing, een sociaal-geestelijke afpersing. Dat is mijn bewijs: als zij dat heeft getapet, en ik hoop dat ze ‘m nog heeft, dan staat daarop wat er is gebeurd. Daarom zit ik nu heel sterk in deze stoel: ik heb met deze dame geen seks gehad."

Smaad

Danny is zo zeker van zijn zaak dat hij overweegt zelf een zaak aan te spannen tegen de vrouw die aangifte tegen hem deed: "Ik ga absoluut stappen ondernemen. Het is een valse aangifte. Het is smaad. Ik wil de onderste steen boven hebben en ik hoop dat het recht zege zal vieren. Ik heb nooit iemand gedwongen. Nooit iemand verkracht. Als ik overspel heb gepleegd is dat met wederzijdse instemming. Waarom ze me dit aandoen? Ik zou het niet weten, kan er niet bij met m’n pet."

'Ouwe lijken'

Een kleine week voordat de eerste claims over zijn wangedrag via het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer naar buiten kwamen verklaarde Danny nog dat er bij hem geen lijken in de kast lagen en dat zijn vrouw Jenny 'alles' van hem weet. Ze wist inderdaad van het overspel uit 2007 wat volgens De Munk 'ouwe lijken' zijn. Maar dat hij het aan z'n kinderen moest opbiechten had wel impact. 

Atoombom

Al met al vindt Danny de situatie het ergst voor zijn gezin: "Dit is een atoombom op je gezin. Als je iets hebt gedaan dat niet door de beugel kan moet je er de consequenties van accepteren. In mijn geval zeg ik dat ’t niet zo is. Het is ook zo dat je eigenlijk al veroordeeld bent. De andere partij heeft maanden geleden de publiciteit en de media opgezocht. Dat komt allemaal binnen… Vooral bij mijn kinderen. Het is al drie maanden dagelijks aan de gang. Die verwensingen zetten we niet uit, die laten we staan, want ik hebben niks te verbergen. De weerslag op mijn gezin is onverdraaglijk. Daarom ga ik ook vechten als een leeuw."

Reactie advocaat

Danny's advocaat Royce de Vries steunt de zanger in deze zaak. De advocaat van de vrouw die De Munk aanklaagde liet het volgende weten aan RTL Boulevard.

Meer over