'Een mooie dag'

Emotionele Jan de Hoop neemt afscheid van het RTL Ontbijtnieuws

2 juni 2022 09:38 | sterren | Door Judith Regeling

© RTLXL
Na meer dan 30 jaar trouwe dienst zit het erop voor de 67-jarige Jan de Hoop. Zichtbaar aangeslagen nam hij vanochtend afscheid van zijn rol als nieuwslezer van het RTL Ontbijtnieuws.

Twitter loopt momenteel dan ook vol met tweets van dankbare kijkers.

Lees ook: Robbie Kammeier vervangt Jan de Hoop bij het RTL Ontbijtnieuws 

RTL Ontbijtnieuws

Jan de Hoop kondigde in december 2021 aan dat hij in juni 2022 na een slordige 33 jaar stopt als nieuwslezer van het RTL Ontbijtnieuws. Niet omdat het moest van de zender, hij koos er namelijk zelf heel bewust voor. "Het is roofbouw hoor, elke dag om 3 uur je wekker horen, moeten opstaan. Je moet maar eens googelen wat dat soort tijdstippen met je doen", vertelde hij eerder. 

Jan de Hoop

Inmiddels is zijn laatste uitzending geweest en die ging vanochtend - logischerwijs na zo'n tijd - gepaard met flink wat tranen. "Ik heb de afgelopen dagen duizenden lieve berichtjes gekregen en daar ben ik jullie heel dankbaar voor", liet hij zichtbaar geëmotioneerd weten. Al kon hij het ook snel relativeren. "Dit is nog erger dan Toine van Peperstraten, geloof ik", doelend op de presentator die in 2013 afscheid nam van Studio Sport. "Veel succes Robbie, Boyan en Meike en dan zeg ik nogmaals vanuit het team en in dit geval bijzonder namens mij: een mooie dag." 

Ook de kijkers hielden het niet droog. Lees hieronder een selectie van de tweets.

Meer over