'Gigantische puinhoop'

Erica Renkema haalt uit naar deelnemers Chateau Bijstand

20 juni 2022 19:32 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Erica Renkema vindt dat sommige mensen die ze ontmoette tijdens de opnames van Chateau bijstand de ellende aan zichzelf te danken hebben: "Je kunt ook andere keuzes maken." 

Tijdens de opnames van Chateau bijstand gingen Erica, Martien en dochter Maxime geregeld langs bij gezinnen die daadwerkelijk onder de armoedegrens leefden. De Meilandjes reageerden steevast begripvol en invoelend, maar in gesprek met de Telegraaf laat Erica merken hoe ze écht over hen denkt.

Daisy

Renkema blikt terug op de slotaflevering waarin ze bijstandsmoeder Kelly verraste met de meubeltjes uit hun woning. Maar over bijstandsmoeder Daisy was ze minder te spreken: "Zij was geplet door een paard. Ze kreeg met een half verbrijzeld bekken bij drie verschillende mannen kinderen. Dan denk ik toch: je kunt ook andere keuzes maken in je leven."

Keuzes

Erica staat bekend om haar uitgesproken en nuchtere kijk op de zaken. Zo ook in deze: "Maar wij moeten het vooral allemaal zielig vinden. We hadden ook een ontmoeting met een andere vrouw. Ik kwam buiten en zei 'sorry hoor, maar ik kan m'n gezicht niet langer in de plooi houden'. Die vrouw hebben we er dus maar uitgelaten. Sommigen maken er zelf een gigantische puinhoop van."

Reactie Daisy

Op Instagram reageer Daisy op de ferme uitspraken van Erica. Ze is vooral teleurgesteld: "De familie Meiland was vriendelijk en begripvol tijdens de opnames. Ik voelde me goed bij wat er op televisie is vertoond. Helaas lees ik nu dat Erica zich minder positief over mij uitlaat in de media. Ik ben hierdoor gekwetst maar bovenal enorm teleurgesteld. Het feit dat mijn leven anders is gelopen als dat van haar geeft haar niet het recht om, publiekelijk, zo over mij te oordelen."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Mom and Kidzz (@momandkidzz)

Meer over