'Zonder censuur'

Erica Renkema laat zich niet censureren na rel rond VI Vandaag

5 mei 2022 21:37 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Erica Renkema heeft geen goed woord over voor de verdwijning van Vandaag inside. Ze is niet van plan zichzelf te censureren om eenzelfde lot als Johan Derksen te voorkomen.

Met het schrappen van VI Vandaag is Erica extra vaak op televisie te zien: SBS vult de vrijgekomen zendtijd op met herhalingen van Chateau Meiland. Maar liever had de realityster naar Johan, Wilfred en René gekeken.

'Missen'

In gesprek met weekblad Weekend uit Erica haar ongeloof over de gang van zaken sinds Derksen live op televisie een jeugdzonde opbiechtte: "Zeker vind ik dat Johan door had moeten gaan (...). Dat hij gecanceld is door radiostations en theaters gaat echt te ver. Ik ga de mannen missen en hoop dat ze zich nog bedenken."

Kritisch

Zelf kwam Erica enkele maanden geleden in opspraak toen ze in haar biografie kritiek uitte op vrouwen in boerka's. Die mening zorgde voor een golf van ophef en kostte zowel Erica als dochter Maxime enkele sponsoren. Maar Erica is niet van plan minder kritisch te zijn: "Nee, steeds opletten bij wat ik zeg past niet bij mij. Als ik ergens over praat, probeer ik zo goed mogelijk te verwoorden hoe ik het zie, zonder censuur."

Meer over