Erik Mouthaan: "Niet het uiterlijk om presentator te worden"

29 januari 2016 14:30 | sterren | Door Televizier

© Screenshot Youtube

Erik Mouthaan heeft niet het juiste uiterlijk om presentator te kunnen worden. Althans, dat beweert de Amerika-correspondent van het RTL Nieuws zelf.

Mouthaan maakte deze opmerkelijke observatie in een vraaggesprek met De Volkskrant.

Ongeschikt

De 42-jarige journalist werd vorig jaar genoemd als een van de mogelijke opvolgers van Rick Nieman als anchor van het RTL Nieuws. De baan ging uiteindelijk naar Antoin Peeters. Maar volgens Erik zou hij sowieso niet gekwalificeerd zijn geweest: ook al heeft hij de intellectuele capaciteiten in huis, zijn uiterlijk werkt niet mee.

Obstakel

Want, wat is er volgens Erik mis met zijn gezicht: "Mijn ene wenkbrauw zit veel hoger dan de andere, mijn gezicht is hartstikke asymmetrisch. Dat werkt niet goed op tv. Als verslaggever kom ik er nog wel mee weg, maar ik denk dat het als presentator een te groot obstakel is. Ik zie het mezelf niet doen, laat ik het zo zeggen."

Amerika

Overigens had Erik absoluut niet de ambitie om zijn correspondentschap in de VS in te ruilen voor een klus achter de nieuwsdesk in Hilversum. Zijn RTL-contract loopt binnenkort af, maar zelfs na tien jaar in de Verenigde Staten verveelt de baan niet: "Ik voel me inmiddels meer Amerikaan dan expat. Ik zeg niet dat ik eeuwig bij RTL moet blijven, of op deze plek. Maar ik vind het wel heel leuk om in het buitenland te wonen en om in Amerika te werken."

Wat de toekomst hem brengt is onzeker: "Ik heb niet het gevoel dat er binnen RTL aan mijn stoelpoten wordt gezaagd. Al weet ik goed dat iedereen deze plek wil."

Meer over