Erland Galjaard verrast door hoge kijkcijfers Divorce en Moordvrouw

Erland Galjaard keek maandagochtend met verbazing naar de kijkcijfers van Divorce en Moordvrouw. Hij had niet verwacht dat zijn programma’s zich staande zouden houden tegenover Boer Zoekt Vrouw.

De kijkcijferoorlog van zondagavond werd glansrijk gewonnen door Boer Zoekt Vrouw, maar ook Divorce en Moordvrouw deden het goed. “Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat Moordvrouw en Divorce zo hoog zouden blijven scoren tegenover Boer Zoekt Vrouw. Iedereen is tevreden, want er hebben toch ook 3,7 miljoen mensen naar Boer Zoekt Vrouw gekeken“, vertelde RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard aan RTL Boulevard. “En de vaste groep van Moordvrouw en Divorce hebben eigenlijk ook hun eigen lievelingsprogramma weer. Dus ik zou zeggen: iedereen blij.”

Kijkcijferoorlog 

Albert Verlinde is het met Galjaard eens. “De kijker wint door het feit dat RTL er twee belangrijke programma’s tegenover heeft gezet. Dan heb je wat te kiezen. Dat hebben ze massaal gedaan. Ik heb het allemaal gezien, ik heb het allemaal teruggekeken. Het is allemaal liefdevolle tv. Ik moet ook even zeggen: Noord Zuid is ook een hele mooie nieuwe politieserie.” 

Albert Verlinde gaf eerder al aan dat hij erg benieuwd was naar de strijd tussen NPO 1 en RTL 4.

Reageren