Verkeerd beeld

Esmée van Kampen razend over suggestieve montage De Verraders

12 april 2022 20:10 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Esmée van Kampen is niet te spreken over de makers van De verradersVolgens de actrice is er door keuzes in de montage een verkeerd beeld over haar ontstaan.

Op Instagram reageert Van Kampen over de ophef die online ontstond na de tweede aflevering van het RTL-programma. 

Steven Brunswijk

Kijkers zagen hoe Esmée, in het spel één van de getrouwen, de boel op liep te stoken door een sappige roddel te verspreiden over Stefano Keizers. Eerder die dag had medekandidaat Steven Brunswijk verteld over de dood van zijn moeder. Volgens Esmée zou Stefano hebben gesuggereerd dat de komiek deze emotionele ontboezeming gebruikte als trucje om sympathie te kweken en om zo niet weggestemd te worden.

Verbijstering

Esmée deelde de roddel in de auto met Steven. Op camera zei ze het volgende: "Ik vond het ook zo laag wat Stefano zei voordat we begonnen. Dat ga ik ook out in the open zeggen. Dat jij een mogelijke verrader zou zijn. En dat je de speech over je moeder in zou zetten." Steven reageerde vol verbijstering, net als fans van het programma die vonden dat Esmée te ver ging. Zeker omdat ze later, tijdens een confrontatie tussen Steven en Stefano, zweeg als het spreekwoordelijk graf.

'Walgelijk'

In een lange Instastory post vertelt Esmée nu haar kant van het verhaal: "Mij neerzetten als iemand die de dood van iemands geliefde inzet als een bepaald 'middel' binnen het spel is echt walgelijk. Het is het tegenovergestelde van wie ik ben en waar ik voor sta."

'Klokkeluider'

Van Kampen onthult dat de vork anders in de steel zat. Ze was juist naar de productie gestapt om haar beklag te doen. Ze vond dat het spel wat haar betreft te persoonlijk werd gespeeld, maar daar is in de aflevering niets van terug te zien. Al wat de kijker te zien kreeg was hoe Van Kampen een leugen vertelde aan Steven. Dat leverde haar de nodige hatelijke reacties op.

Verlies

In haar post verklaart Esmée waarom het incident haar zo raakt: "Ten tijde van de opnames heb ik afscheid moeten nemen van mensen in mijn directe omgeving die kwamen te overlijden (...) Je kunt dus begripen dat mijn tolerantie richting de kwestie non-existent was. 

'Misselijkmakend'

Online heeft Esmée de nodige negatieve reacties gekregen en dat is ze beu: "Ik ben het hartstikke zat dat 'wij' als bekende Nederlanders alles wat over ons geschreven, ge-edit of naar ons geuit wordt zomaar moeten slikken. Dit is geen kattenpis, het doet mij pjn om dat ik hier niet verantwoordelijk voor was, maar het helaas nu wel zo lijkt. Ik vind het misselijkmakend."

Meer over