'Tijd voor een andere wind'

Esmée van Kampen stilletjes gestopt met acteren

25 juni 2022 09:24 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Esmée van Kampen was jarenlang een vaste waarde in films, series en reclamespotjes. Nu blijkt dat 34-jarige actrice in alle stilte heeft besloten te stoppen uit onvrede met de entertainmentindustrie.

Van de reclames voor de PLUS-supermarkt tot rollen in series als Familie KruysKomt een man bij de dokter en Dit zijn wij: Esmée van Kampen verdiende jarenlang de kost als veelzijdig actrice die zowel comedy als drama kan spelen. 

Gestopt

Inmiddels is ze al zeker twee jaar alleen nog als zichzelf te zien op televisie. Van Kampen dook op in Ranking the stars en zorgde voor opschudding in De verraders. Maar met acteren is ze gestopt. Esmée is een nieuwe weg ingeslagen, zo verklaarde ze via social media.

Verzadigd

Van Kampen kwam tot de conclusie dat spelen haar niet meer bracht wat ze zocht: "Het acteren op zichzelf lijnt niet meer op met de persoon die ik van binnen voel en het is tijd voor een andere wind. De entertainment industrie is verzadigd met dezelfde mensen en er is weinig ruimte voor vernieuwing en inclusiviteit. Dat ben ik zat."

Edelsmid

Daarom is ze een andere weg voor zichzelf ingeslagen: ze studeert edelsmederij en maakt inmiddels unieke ringen en sieraden. Toch blijft ze open staan voor (korte) tv-klussen, zo geeft ze heel nuchter en eerlijk toe: "Laten we eerlijk wezen: een student verdient niks. En de hypotheek moet worden betaald, he?"

Meer over