Na slechts één dag

Europapa van Joost Klein is nu al de best bekeken songfestivalclip van dit jaar

1 maart 2024 18:52 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Sander Koning
Donderdagmiddag werd de Nederlandse songfestivalinzending Europapa van Joost Klein onthuld en slechts één dag later heeft de videoclip al meer dan 2,7 miljoen views. Daarmee is de video nu al de best bekeken inzending van dit jaar op het officiële YouTube-kanaal van het Eurovisie Songfestival.

Inzendingen Eurovisie Songfestival

Europapa is het best bekeken Eurovisie Songfestival-liedje van dit moment. Dat is vrij uniek, want sommige inzendingen zijn al wekenlang op het officiële kanaal van het Eurovisie Songfestival te zien. Eerder was de inzending van Oekraïne de best bekeken clip met 2,4 miljoen views. Deze video staat er echter al zo'n drie weken langer op dan de clip van Joost Klein. 

Europapa

De officiële videoclip van Europapa wordt niet alleen veel bekeken, maar kan ook rekenen op meer dan 85.000 likes. Ook op Spotify wordt het nummer sinds de release flink gestreamd. Het nummer behaalde in één dag maar liefst een half miljoen streams. Het gebeurt zelden dat een nummer meer dan een half miljoen streams op één dag behaalt in Nederland.

De reacties op het nummer zijn tot nu toe vrij positief. Joost zal op donderdag 9 mei optreden tijdens de tweede halve finale van het liedjesfestijn in het Zweedse Malmö. De finale vindt op zaterdag 11 mei plaats.

Meer over