Harde humor van Jinek

Eva Jinek bang om gecanceld te worden door deelname Dit Was Het Nieuws

7 maart 2023 15:04 | sterren | Door Susanne Jansen

© William Rutten
In Jinek waren gisteravond Harm Edens en Peter Pannekoek te gast, om te praten over het 43e seizoen van het satirische programma Dit Was Het Nieuws. Daar ging het specifiek over één BN'er die al meerdere malen gevraagd was, maar elke keer weigerde.

"Een laffe tak" noemde Peter Pannekoek de desbetreffende BN'er. Maar, die BN'er is niemand minder dan Eva Jinek zelf. Eva noemt zichzelf een verstandige vrouw, mede omdat ze zichzelf zo snel laat gaan. "Ik moet daarna ook weer normaal doen hier," aldus Eva. Peter is van mening dat ze juist daarom aan moet schuiven.

"Jouw humor is zo hard, als de camera uitstaat is die nog veel harder dan jij hier soms laat zien. Ik weet zeker dat mensen dat geweldig gaan vinden", zegt Peter tegen Eva. Als antwoord daarop geeft Eva toe dat ze niet gecanceld wil worden. "Ik zal erover nadenken" beloofde Eva uiteindelijk.

Het succes van Dit Was Het Nieuws

Er is maar één programma dat net zo lang loopt als Dit Was Het Nieuws, dat is Goede Tijden Slechte Tijden. Het succes van Dit Was Het Nieuws is volgens Harm te danken aan het wisselende nieuws. En daarbij worden er niet zoveel afleveringen gemaakt. "Als wij hele series eruit zouden gooien, dan wordt het standaard. Nu smachten we elke keer naar een nieuw seizoen."

Geen voorbereiding

Peter Pannekoek heeft weinig voorbereiding nodig voor het nieuwe seizoen. Een bewuste keuze. "In het eerste seizoen was ik alleen maar bezig met de voorbereiding. Zelfs zo erg, dat ik af en toe niet eens door had wie er naast mij zat als gast. Onvoorbereid en zo los mogelijk een uitzending in gaan werkt voor mij het beste," aldus Peter.

Het nieuwe seizoen van Dit Was Het Nieuws is vanaf donderdag 9 maart om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Meer over