'Als Roelof er niet is...'

Eva Jinek biedt Merel Westrik baan aan bij talkshow

7 oktober 2022 23:50 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Merel Westrik (42) dook na een maandenlange tv-afwezigheid ineens op als sidekick in de talkshow van hartsvriendin Eva Jinek. Aan het eind van de uitzending was het beklonken: Merel mag vaker terugkomen.

Kijkers van Jinek keken wat verbaasd op toen aan het begin van de vrijdaguitzending niet Roelof Hemmen maar Merel Westrik achter de nieuwsdesk stond van de RTL talkshow. Voor Eva was het een warm tv-weerzien met haar goede vriendin: een kleine tien jaar geleden werkten ze al samen bij de NPO-ontbijtshow Goedemorgen Nederland.

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

Roelof

Maar waar was Roelof Hemmen? De nieuwslezer bleek in Denemarken te zijn waar zijn stiefdochter dit weekend het jawoord geeft. Alle reden om voor één keer niet de onderwerpen van het praatprogramma in te leiden en de headlines door te nemen. Merel nam die klus met verve op zich en berichtte ondermeer over een babyschildpadje met twee hoofden dat desondanks geen Siamese tweeling mag heten.

Schnabbel

Tijdens de aftiteling werd Merel door Eva bedankt voor haar komst. Het smaakt wat Jinek betreft naar meer: "Als Roelof er niet is, kom je dan weer terug?" Daar kon ze bevestigend op antwoorden: "Als Roelof weer een huwelijk heeft, of een schnabbel, dan ben ik er weer". Eva: "Gezellig!"

Baby's in het buitenland

Merels tv-loopbaan lijkt daarmee weer enigszins in de lift te zitten. In 2019 maakte ze de overstap van RTL naar Net 5 waar ze het matig bekeken en snel gesneuvelde Ladies night presenteerde. Mei vorig jaar beviel ze van dochtertje Billie Mae en sindsdien is haar enige actuele wapenfeit op de buis een nieuw seizoen van Baby's in het buitenland dat nog geen uitzenddatum heeft. Eerder dit jaar luidde deze site al de noodklok.

Meer over