Eva Jinek en Freek Vonk uit elkaar

11 mei 2015 23:53 | sterren | Door Televizier

© Twitter Freek Vonk

Eva Jinek en Freek Vonk zijn geen setje meer. Het glamourkoppel heeft na bijna 2,5 jaar een einde gemaakt aan hun relatie.

Presentatrice Eva Jinek en tv-bioloog Freek Vonk laten in een verklaring aan Shownieuws weten dat ze uit elkaar zijn: "Door het moordende reisschema van Freek (hij is de helft van het jaar op reis) en onze chaotische levens is het helaas niet gelukt om het leven samen op te bouwen dat we wilden; daarom hebben we besloten onze relatie te beëindigen."

Geen ruzie

De twee zijn niet met ruzie uit elkaar gegaan. "We zijn er allebei verdrietig over," laten ze weten, "maar we houden heel veel van elkaar, zijn nog veel in elkaars leven en iedereen die ons kent weet ook dat dat zo is." Op Facebook voegt Freek daaraan toe: "Ik houd met heel mijn hart van haar. En dat zal altijd zo blijven. En daarom doet het me pijn dat het ons niet is gelukt."

Freek Vonk

Eva en Freek leerden elkaar eind 2012 kennen toen de bioloog met zijn slang te gast was in Eva Jinek Op Zondag. De vonk sloeg al snel over. "Ik vond het gelijk een hele leuke vrouw," zei Freek toen op 3FM. Na de uitzending spraken de twee af, maar dat had wel wat voeten in de aarde.

Eva Jinek

Eva speelde namelijk hard-to-getFreek vroeg haar mee op de leukste dates, zoals naar de dierentuin en zelfs naar Zuid-Afrika, maar de blondine had er eigenlijk geen zin in. Pas toen ze écht geen smoezen meer had, besloot ze in te stemmen met een date naar de kroeg. "En toen 'ie er eenmaal was, is hij eigenlijk nooit meer weggegaan", vertelde Eva aan de Volkskrant in 2013. In datzelfde jaar gingen de twee al samenwonen.

Lees ook:
Freek Vonk: van biologielokaal tot Heineken Music Hall

Bekijk hieronder hoe Eva Freek ontving in haar talkshow:

Meer over