Eva Jinek en Freek Vonk wonen "al best een tijdje" samen in Amsterdam

Het gaat goed met presentatrice Eva Jinek en bioloog Freek Vonk. De twee tortelduifjes wonen namelijk "al best een tijdje" samen, vertelt Vonk.

Freek Vonk is een bezig bijtje: hij heeft net een nieuw seizoen Freek in het Wild opgenomen, is druk bezig met zijn onderzoek naar slangen, hij verzorgt een virtuele tour bij Naturalis én hij schrijft tweemaandelijks een rubriek vol in de National Geographic.

Groot artikel

Dit betekent dat Freek regelmatig van huis is: "Acht maanden van het jaar ben ik in Nederland voor onderzoek en vier maanden reis ik voor diverse programma’s", vertelt hij aan Sp!ts.

"Ik zit veel achter de computer, schrijf artikelen, onderhoud contact met collega wetenschappers en er staan studenten voor mij in laboratoria met wie ik moet overleggen. Vroeger deed ik dat zelf, maar nu begeleid ik liever studenten. Binnenkort verschijnt er een spannend groot artikel van mijn hand in een wetenschappelijk tijdschrift waarin het eerste slangengenoom beschreven wordt: het dna van een slang.”

Eva Jinek

Is natuurlijk de grote vraag of Freek nog wel tijd heeft voor zijn vriendin Eva Jinek. Daar is de bioloog duidelijk over: "Ja, natuurlijk! Ik heb ook heel veel vrije tijd. Daar maak ik tijd voor.”

De twee wonen inmiddels zelfs samen in Amsterdam. "Al best een tijdje ook!", onthult Vonk. Helaas zijn zijn geliefde slangen nog niet mee verhuisd: "Die verblijven nog in mijn huis in Den Haag en worden verzorgd door vrienden die ook slangen hebben. Als ik die ook meeverhuis naar Amsterdam, moeten Eva en ik echt een groter huis gaan zoeken.”

Reageren