Eva Jinek gebruikte vakantie voor schildercursus

Eva Jinek was een maand lang niet op tv, maar zat in die tijd niet stil. Ze ging naar Italië om een oude hobby weer op te pakken.

Eva Jinek keert maandagavond na een maand afwezigheid terug op de buis met haar talkshow Jinek. De presentatrice was graag de hele zomer doorgegaan met het programma, maar kreeg van NPO 1 geen zendtijd in juli. Toch heeft Eva zich niet verveeld de afgelopen weken: ze heeft haar vroegere passie weer opgepakt.

Italië

"Ik ben op een berg in Italië gaan schilderen met allemaal mensen die ik niet kende," vertelt Eva op Qmusic. "Ik dacht: ik kan naar Ibiza gaan en daar de hele dag bier drinken, klinkt ook aantrekkelijk, maar ik wilde eens iets anders proberen. Vroeger heb ik heel veel geschilderd, ongeveer tot m’n twintigste, maar de laatste jaren niet meer. Dus toen dacht ik: ik ga gewoon een week naar Italië, waar ik sowieso zin in had, in een verbouwde boerderij zitten en dan buiten in de velden schilderen."

Zonnebloemen

De talkshowhost is laaiend enthousiast over haar cursus: "Het was waanzinnig!" Van uitrusten kwam het niet. "Het was harder werken dan de talkshow," grapt Eva. "Het was van negen tot zes. Om één uur ’s middags zei ik altijd tegen de groep: kom op, lekker lunchen, wijntje erbij. Maar nee hoor! Het was een superfanatieke groep." De presentatrice is aan drie verschillende schilderijen begonnen: "De ene keer stonden we in een zonnebloemenveld, de andere keer langs de kust met de zee. Het was 40 graden."

Olieverf

De kunstwerken van Eva zijn nog niet helemaal af. "We zijn aan drie verschillende schilderijen begonnen, maar geen een van ons heeft het afgemaakt. Het is heel bewerkelijk, olieverfschilderen." Daarom heeft het KRO-NCRV-gezicht alles meegenomen naar Nederland: "Het is zo leuk dat ik van plan ben om ermee door te gaan thuis."

Lees ook:
Eva Jinek mag weer aan de bak 

Reageren